Rikas pole see, kellel on palju, vaid see, kes annab palju (Erich Fromm)

laupäev, 20. veebruar 2010

Peedulaste koosolek 7.02.2010

Protokoll

/.../ J.-T. Soovere loeb ette endise kauaaegse Peedu elaniku O. Lello kirja, mida soovitakse lisada protokollile. Alo Pettai annab kahe Peedu elaniku, Vello Laanoja, aadressiga Ristiku 10 ja Gunnar Kaldmaa, aadressiga Põhja pst, 14 avaldused, kes ise ei saanud koosolekul osaleda. Kumbki ei poolda ravikeskuse rajamist Peedule, Vapramäe tn. 9/11/13, mida nad oma avalduses kinnitavad. Lisatakse protokollile.

Lisa: O. Lello kiri

4 kommentaari:

  1. Pärast allviidatud Ööülikooli loengu kuulamist võib arvamus veidi muutuda:
    http://www.ylikool.ee/et/13/armen_tougu

    VastaKustuta
  2. Seda protokolli lugedes võib teha järelduse, et Anne Daniel-Karlson peaks oma ideest loobuma

    VastaKustuta
  3. Sellest ideest tuleks tõesti loobuda! Peedu jäägu pühaks ja rahulikuks elukeskkonnaks nii seal elavatele kui ka seal suviti puhkavatele inimestele! Parandust vajavate laste asutust on võimalik rajada ka muudesse kohtadesse Eestimaal, kus peaks esmaseks tingimuseks olema inimasustuse puudumine, et ei häiritaks ümbritsevaid elanikke ja oleks asutuses viibivatel lastel täielik isoleeritus ja vaikus/rahu keset metsi!

    VastaKustuta
  4. Minu arust on see üks ääretult vahva projekt ja Peedule kindlasti ka väga kasulik! Rahu ja vaikust ei saa see küll kuidagi häirida, pigem vastupidi. Ma pole veel kuulnud, et depressiooniga, söömishäiretega või sarnaste probleemidega kimpus lapsed lärmi teeksid või muul moel kellegi rahu rikuksid. Pigem rikuvad Peedu rahu unarusse jäetud õnnetud ja ööpäevaringselt haukuvad koerad või aias terve päeva tossavad autod, et mitte rääkida igapäevastest pikalevenivatest suvistest lärmakatest grillimistest. Ja kui pühalikkusest rääkida, siis peaks eelkirjutanu mõtlema, kui pühalikult ta ise siinsesse elukeskkonda ja loodusesse suhtub ning õpetama ka oma sõpradele, et prügi ei viida suurte kottidega metsa alla ning et solki ei ole ilus juhtida jõkke või raudtee äärde kraavi!

    Ma usun, et Peedu oleks palju huvitavam ja rahulikum paik, kui need majad korda tehtud saaks ning siia ka kavandatud töökojad loodaks, kus ka kohalikud mõnusalt aega saaksid veeta, selle asemel, et sihitult ringi kolada.

    Kohalikele ei saa need lapsed ja noored endast kuidagi ohtu kujutada, pole nad ju siin sunniviisiliselt ega omapäi jäetud. Kavandavas ravikodus on ette nähtud ca. 30 liikmeline personal, kes lapsi toetavad ja juhendavad , meelelahutuse eest hoolitsevad ka kavandatavad töökojad. Miks peaks lapsed ja noored isoleerima?! Kui tegu on depressioonis lapsega (näiteks õnnetuse läbi elanud laps, kes on üle jõu käiva koormuse tõttu koolist välja langenud ning kaotanud usu ühiskonda ja kaasinimestesse), siis peaks ju vastupidi meeldivas õhkkonnas ja toetava personali abiga taastama tema usu ühiskonda ja kaasinimestesse ning aitama tal toime tulla eluga tema loomulikus elukeskkonnas, milleks enamasti on siiski linn, mitte asustusest kaugel asuv mets .

    Ühiskond on nii terve, kui on tema liikmed ning eelnevatest kommentaaridest jääb paraku küll mulje, et arenguruumi on küllaga! Anonüümse poolt postitatud kommentaarid jätavad postitajast väga hirmunud ja eluvõõra inimese mulje, kes oleks ehk ise pidanud noorena abi saama (aga pagendati äkki hoopis metsadesse)?

    VastaKustuta

Talv

Talv
Foto: Maarja Mägi